Milieulijst 2021(MIA)

Op 21 december 2020 is de Milieulijst voor 2021 gepubliceerd. Vanwege budgettaire redenen en het steeds gangbaarder worden van elektrische personenauto’s kunnen ondernemingen nog maximaal 10 elektrische personenauto’s per jaar melden.

Opvallend is dat er nu een versobering plaatsvindt tot 10 voertuigen per belastingplichtige. In het geval van operationele leasing is dit een grote aanpassing van de regeling, omdat lessees in die gevallen niet als de belastingplichtige worden gezien, maar de leasemaatschappij. Dit houdt in dat er binnen een korte tijd de max van 10 elektrische personenwagens is bereikt en klanten van leasemaatschappijen niet meer kunnen profiteren van de Milieu Investerings Aftrek (MIA).

De MIA is overigens ook verminderd naar 13,5% voor elektrische personenauto’s. Voor elektrische bestelauto’s geldt over het algemeen een MIA van 36% en geen beperkingen qua aantallen. Raadpleeg voor juiste informatie de website: www.rvo.nl of neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Besparen op uw wagenpark: zo doet u dat!

”Download gratis onze whitepaper met tips die direct leiden tot besparing.”

mockup-v2

  Wagenparkbeheer is te vaak een bijzaak. terwijl je snel kunt besparen.

  In Nederland zijn veel bedrijven te klein om een fulltime wagenparkbeheerder in dienst te hebben. Dat betekent dat de zorg voor het wagenpark in veel gevallen terechtkomt bij iemand die het er naar beste eer en geweten ‘even’ bij doet, bijvoorbeeld iemand van HR of zelfs financiën. Begrijpelijk, maar tegelijkertijd ontbreekt bij deze mensen vaak de juiste kennis en kunde, zodat kosten behoorlijk kunnen oplopen.

  De volgende 5 praktische tips willen wij graag met u delen:

  • Werkplek en marketing
  • Rijgedrag
  • Plannen en delen
  • Kijk naar ‘nieuwe mobiliteit’
  • Schakel Bedrijfswagen Beheer in!

  Onze opdrachtgevers waarderen het handboekje met een 9+

  (5 minuten leestijd)

  Snel contact

  Wilt u een vrijblijvend gesprek?

  Bedrijfswagen Beheer

  Parijsboulevard 209
  3541 CS Utrecht
  (030) 20 72 299
  info@bedrijfswagenbeheer.nl
  BTW-nummer: NL003355722B10
  KvK-nummer: 78618800
  Rekeningnummer: NL51ABNA0881648841