Elektrische auto is populair. Gaat hetzelfde gebeuren met de elektrische bedrijfsauto?

Veel organisaties werken hard aan de transitie naar duurzame mobiliteit. Wat betreft de personenauto’s is elektrificatie inmiddels volop ingezet, maar voor bedrijfswagens brengt dit nog flink wat uitdagingen met zich mee. Veel bedrijven hebben te maken met bedrijfswagens die de nodige kilometers per dag moeten rijden. En als we kijken naar laadvermogen of het trekgewicht dan is elektrisch rijden nog geen haalbare kaart.

Actieradius verhogen
Ondernemers maken sneller de overstap als er meer kilometers gereden kunnen worden op een volle batterij. Het is dan ook een kwestie van tijd totdat een volle accu honderden kilometers extra zal opleveren.

Sneller laden
Het duurt momenteel nog te lang om een batterij in een elektrische bedrijfsauto volledig op te laden. Het tanken van fossiele brandstoffen is in een paar minuten geregeld terwijl u, zelfs met een snellader, zeker 20 minuten moet wachten tot de batterij van het voertuig tot 80% opgeladen is.

Laadpaal & actieradius
Bij het kiezen van een laadpaal is het verstandig om te kijken naar de dagelijkse inzet van de bestelbus.Kies daarom een oplaadpaal die past bij het voertuig. Mogelijk is DC-(snel) laden een oplossing. DC-laden kan alleen nog niet bij iedere bestelwagen. Daarentegen kan ieder ‘’standaard’’ voertuig wel AC-laden. Maar wanneer deze mogelijkheid wel voorhanden is dan zal dit een groot verschil in de inzetbaarheid betekenen.

Elektrificeren waar het kan
Veel bedrijven willen graag de stap zetten maar lopen vast in de beperkingen. Daarnaast moeten Fleetmanagers, die hun wagenpark willen verduurzamen, zorgen voor een draagvlak binnen het bedrijf.

Wij helpen u graag om deze transitie goed in te richten zodat u klaar bent voor een toekomst zonder verrassingen. 

Besparen op uw wagenpark: zo doet u dat!

”Download gratis onze whitepaper met tips die direct leiden tot besparing.”

mockup-v2

  Wagenparkbeheer is te vaak een bijzaak. terwijl je snel kunt besparen.

  In Nederland zijn veel bedrijven te klein om een fulltime wagenparkbeheerder in dienst te hebben. Dat betekent dat de zorg voor het wagenpark in veel gevallen terechtkomt bij iemand die het er naar beste eer en geweten ‘even’ bij doet, bijvoorbeeld iemand van HR of zelfs financiën. Begrijpelijk, maar tegelijkertijd ontbreekt bij deze mensen vaak de juiste kennis en kunde, zodat kosten behoorlijk kunnen oplopen.

  De volgende 5 praktische tips willen wij graag met u delen:

  • Werkplek en marketing
  • Rijgedrag
  • Plannen en delen
  • Kijk naar ‘nieuwe mobiliteit’
  • Schakel Bedrijfswagen Beheer in!

  Onze opdrachtgevers waarderen het handboekje met een 9+

  (5 minuten leestijd)

  Snel contact

  Wilt u een vrijblijvend gesprek?

  Bedrijfswagen Beheer

  Parijsboulevard 209
  3541 CS Utrecht
  (030) 20 72 299
  info@bedrijfswagenbeheer.nl
  BTW-nummer: NL003355722B10
  KvK-nummer: 78618800
  Rekeningnummer: NL51ABNA0881648841