Fleetmanagement geeft inzicht

Elk bedrijf heeft een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als het gaat om zorg voor het milieu en terugdringen van de CO2-uitstoot, heeft een bedrijf of organisatie met een wagenpark de uitdaging om daar goed inzicht in te krijgen. Een fleetmanagementsysteem kan daarbij helpen. Maar wat is het en hoe werkt het?

Werken aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid: een bedrijf of organisatie met een wagenpark heeft daar in ieder geval al een mooie ingang. Zo kun je voertuigen in het wagenpark bijvoorbeeld vervangen door elektrische auto’s, voor zover mogelijk en betaalbaar. Een ander idee is om een zuinige rijstijl te stimuleren of technologische en operationele innovaties inzetten. Denk aan het slimmer plannen.

Wat kan fleetmanagement doen?
Fleetmanagement kan helpen. Om inzicht in de bewegingen van verschillende voertuigen in het wagenparkt te krijgen, wordt in elke auto hardware geïnstalleerd die gebruik maakt van een GPS-tracker. De informatie die de hardware verzamelt, wordt direct doorgestuurd naar het ‘hoofdkantoor’, waar de beheerder kan zien welke auto zich waar bevindt, waar ze geweest zijn en welke route is afgelegd. Door live inzicht te hebben in de positie van een voertuig, ontstaan er mogelijkheden om de dienstverlening te verbeteren door efficiënter te rijden en de dichtstbijzijnde auto naar een klant te sturen. Zo wordt het ook eenvoudig om met de klant een aankomsttijd te delen.

Rijgedrag verbeteren, fraude tegengaan
Het handige van een fleetmanagementsysteem is dat de beheerder per chauffeur kan zien of en hoe de rijstijl te verbeteren is. Het systeem geeft inzage in de snelheid (wordt er te hard gereden?) en of de motor bijvoorbeeld onnodig stationair draait. Voor nog meer inzicht kan een dergelijk systeem uitgebreid worden met een dashcam. En ja, dat kan ook een controlerende functie geven. Er zijn chauffeurs die oneigenlijk gebruik maken van de tankpas of de bedrijfsauto wel eens inzetten voor privédoeleinden, zoals een verhuizing of zelf een vakantie. Het fleetmanagement geeft ook hier inzage in. Zo geeft het systeem allerlei voordelen voor een bedrijf of organisatie: besparing van brandstof en daarmee kosten, een hogere productiviteit door efficiënter plannen en inspelen op de situatie en veiliger rijden.

Introductie
Precies ook door het laatstgenoemde punt zien veel werkgevers er tegenop om een fleetmanagementsysteem bij hun chauffeurs te introduceren: het gevoel van enige vrijheid zou erdoor aangetast worden. Toch blijkt dat veel chauffeurs helemaal niet zo onwelwillend tegenover een fleetmanagementsysteem staan. Uit onderzoek blijkt dat een grote meerderheid van de ondervraagde medewerkers vindt dat een werkgever middelen mag gebruiken om chauffeurs zuiniger te laten rijden met de bedrijfswagens. Bovendien geeft het fleetmanagementsysteem ook aan of iemand veilig en zuinig rijdt en veel chauffeurs willen dat dat wel weten.

En dan nog dit
Een goed en gecertificeerd fleetmanagementsysteem houdt automatisch de ritten van de chauffeurs bij. Reuzehandig voor de kilometerregistratie, die voldoet aan de eisen die de belastingdienst hieraan stelt. Extra voordeel dus. We lichten alle mogelijkheden van een fleetmanagementsysteem voor uw wagenpark graag toe. Bedrijfswagen Beheer kan u helpen om de beste balans te vinden met het oog op duurzaamheid, flexibele mobiliteit en kosten. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!

 

Besparen op uw wagenpark: zo doet u dat!

”Download gratis onze whitepaper met tips die direct leiden tot besparing.”

mockup-v2

  Wagenparkbeheer is te vaak een bijzaak. terwijl je snel kunt besparen.

  In Nederland zijn veel bedrijven te klein om een fulltime wagenparkbeheerder in dienst te hebben. Dat betekent dat de zorg voor het wagenpark in veel gevallen terechtkomt bij iemand die het er naar beste eer en geweten ‘even’ bij doet, bijvoorbeeld iemand van HR of zelfs financiën. Begrijpelijk, maar tegelijkertijd ontbreekt bij deze mensen vaak de juiste kennis en kunde, zodat kosten behoorlijk kunnen oplopen.

  De volgende 5 praktische tips willen wij graag met u delen:

  • Werkplek en marketing
  • Rijgedrag
  • Plannen en delen
  • Kijk naar ‘nieuwe mobiliteit’
  • Schakel Bedrijfswagen Beheer in!

  Onze opdrachtgevers waarderen het handboekje met een 9+

  (5 minuten leestijd)

  Snel contact

  Wilt u een vrijblijvend gesprek?

  Bedrijfswagen Beheer

  Parijsboulevard 209
  3541 CS Utrecht
  (030) 20 72 299
  info@bedrijfswagenbeheer.nl
  BTW-nummer: NL003355722B10
  KvK-nummer: 78618800
  Rekeningnummer: NL51ABNA0881648841