OOK JOUW BEDRIJFSWAGENPARK HEEFT RUIMTE VOOR VERBETERING.

Het klinkt aanmatigend, maar toch. Onze ervaring leert dat er voor veel bedrijven nog veel te optimaliseren valt in het beheer van hun wagenpark, van personenauto’s tot vrachtvervoer. Vooral ook vanwege de vele aanpassingen die deze tijden met zich meebrengen. Van lagere bezetting tot hogere frequentie, van beslag op het werkkapitaal tot de wens voor duurzaamheid en elektrificatie.

Verbeteren is besparen, maar ook kwaliteit verbeteren

Mobiliteit, in welke vorm ook, is essentieel voor iedere ondernemer. Maar het is niet een vraagstuk dat bovenaan de lijst van leuke taken en interesses staat. Voor velen geldt: “de bestelbus moet het gewoon doen als ik het nodig vind”. Dat vinden wij ook. Daarom hebben we er ons beroep van gemaakt: fulltime wagenparkbeheer. We doen het er niet even bij, maar volgen de laatste ontwikkelingen en vertalen deze naar de beste opties voor onze opdrachtgevers. Voor de hand liggende vraagstukken zijn:

 • Kopen of leasen?
 • Dieselvoertuig oprijden of nu al overstappen op elektrische aandrijving?
 • Liever 2 kleinere bestelwagens dan 1 grote bestelbus?
 • Efficiënter rijden door betere planning en monitoring?
 • Wat is het optimale investeringsmoment?

Voor het antwoord op deze en nog veel meer vragen moet je over de juiste informatie en kengetallen beschikken. En die hebben wij in huis.

Kun je zelf de transitie bijbenen?

Voor het eerst sinds lange tijd staan ondernemers en het bedrijfsleven weer in de belangstelling. Zowel van gemeenten als van de landelijke overheid. Dat gaat gepaard met een stortvloed aan nieuwe regelingen en maatregelen. Van het uitroepen van milieuzones en gewichtsbeperkingen tot het aanpassen van subsidies en fiscale voorzieningen. Zo kan een auto op kenteken zetten in 2021 of juist in 2022 enorme financiële gevolgen hebben. Naar boven en naar beneden. En dat geldt voor veel meer zaken. En nu thuiswerken vaker aan de orde is, kan het aantrekkelijk worden om andere vervoersregelingen af te spreken. Zelfs deelmobiliteit is niet meer uit te sluiten.

Visitekaartje

Je medewerkers, chauffeurs en voertuigen zijn je visitekaartje en kunnen het imago van je bedrijf maken of breken. Een representatieve bedrijfswagen met een actueel logo en contactgegevens rijdt anders voor dan een 2e-hands barrel. Toch? En een goede inrichting draagt bij aan de productiviteit van je medewerkers, die op hun beurt sneller je klanten kunnen helpen. En wat draagt meer bij aan omzet dan een tevreden klant?

Fleetmanagementsystemen

Ook de keuze voor het juiste fleetmanagementsysteem kan je veel kopzorgen besparen. Als zzp’er heb je dat niet altijd nodig; dan is een automatische kilometerregistratie al handig. Maar met een gevarieerd wagenpark is de investering al snel terugverdiend. Het kan bijdragen aan veiliger en zuiniger rijgedrag tot een betere routeplanning. Of incidenteel onderhoud voorkomen, waardoor je het tijdig kunt laten uitvoeren bij betrouwbare partijen.

Klokken gelijkzetten?

Servaas Reijnen is de specialist achter het bedrijf en de site Bedrijfswagenbeheer.nl. Hij heeft zijn sporen verdiend op alle uithoeken van de automotive branche en verzorgt nu onafhankelijk advies en praktisch beheer, met abonnementen voor elk type bedrijf en wagenpark. Neem contact op voor een kosteloze kennismaking op via (030) 20 72 299 of info@bedrijfswagenbeheer.nl.

Besparen op uw wagenpark: zo doet u dat!

”Download gratis onze whitepaper met tips die direct leiden tot besparing.”

mockup-v2

  Wagenparkbeheer is te vaak een bijzaak. terwijl je snel kunt besparen.

  In Nederland zijn veel bedrijven te klein om een fulltime wagenparkbeheerder in dienst te hebben. Dat betekent dat de zorg voor het wagenpark in veel gevallen terechtkomt bij iemand die het er naar beste eer en geweten ‘even’ bij doet, bijvoorbeeld iemand van HR of zelfs financiën. Begrijpelijk, maar tegelijkertijd ontbreekt bij deze mensen vaak de juiste kennis en kunde, zodat kosten behoorlijk kunnen oplopen.

  De volgende 5 praktische tips willen wij graag met u delen:

  • Werkplek en marketing
  • Rijgedrag
  • Plannen en delen
  • Kijk naar ‘nieuwe mobiliteit’
  • Schakel Bedrijfswagen Beheer in!

  Onze opdrachtgevers waarderen het handboekje met een 9+

  (5 minuten leestijd)

  Snel contact

  Wilt u een vrijblijvend gesprek?

  Bedrijfswagen Beheer

  Parijsboulevard 209
  3541 CS Utrecht
  (030) 20 72 299
  info@bedrijfswagenbeheer.nl
  BTW-nummer: NL003355722B10
  KvK-nummer: 78618800
  Rekeningnummer: NL51ABNA0881648841