Baangerelateerde Investeringsaftrek (BIK)

Hoe kunnen banen gered worden door de BIK?

Wanneer het wetsvoorstel wordt aangenomen ligt er twee miljard per jaar klaar voor ondernemers. Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën heeft veel commentaar gehad van de Kamer op zijn plannen, maar er ligt nu een wetsvoorstel gereed. Twee jaar lang een extra stimulans voor ondernemers om te investeren in nieuwe bedrijfsmiddelen.

Er zijn wel enkele belangrijke voorwaarden aan verbonden, een voorbeeld daarvan is dat het werkgelegenheid moet opleveren. Vandaar dat de BIK dan ook verbonden is aan de Loonheffing en een onderneming medewerkers in dienst moet hebben.

De regeling is bedoeld om de economie aan te jagen en werkgelegenheid te creëren.  Wanneer men onder deze regeling een nieuwe bestelwagen aangeschaft, wordt het investeringsbedrag verlaagd. Alle ins en outs zijn nog niet bekend, de komende maanden zal de – tijdelijke – wetgeving worden aangepast. Zodra de wet is aangenomen publiceren wij de inhoud daarvan.

Wordt vervolgd.

Bron: Rijksoverheid.nl

Besparen op uw wagenpark: zo doet u dat!

”Download gratis onze whitepaper met tips die direct leiden tot besparing.”

mockup-v2

  Wagenparkbeheer is te vaak een bijzaak. terwijl je snel kunt besparen.

  In Nederland zijn veel bedrijven te klein om een fulltime wagenparkbeheerder in dienst te hebben. Dat betekent dat de zorg voor het wagenpark in veel gevallen terechtkomt bij iemand die het er naar beste eer en geweten ‘even’ bij doet, bijvoorbeeld iemand van HR of zelfs financiën. Begrijpelijk, maar tegelijkertijd ontbreekt bij deze mensen vaak de juiste kennis en kunde, zodat kosten behoorlijk kunnen oplopen.

  De volgende 5 praktische tips willen wij graag met u delen:

  • Werkplek en marketing
  • Rijgedrag
  • Plannen en delen
  • Kijk naar ‘nieuwe mobiliteit’
  • Schakel Bedrijfswagen Beheer in!

  Onze opdrachtgevers waarderen het handboekje met een 9+

  (5 minuten leestijd)

  Snel contact

  Wilt u een vrijblijvend gesprek?

  Bedrijfswagen Beheer

  Parijsboulevard 209
  3541 CS Utrecht
  (030) 20 72 299
  info@bedrijfswagenbeheer.nl
  BTW-nummer: NL003355722B10
  KvK-nummer: 78618800
  Rekeningnummer: NL51ABNA0881648841