Bedrijfswagens gaan ook elektrisch!

Gedreven door subsidies zijn meer en meer particuliere rijders de afgelopen jaren overgestapt op elektrisch rijden. Een mooie ontwikkeling, die tegenwoordig wordt gevolgd door auto’s met een grijs kenteken. Bedrijven en organisaties kunnen op deze manier werken aan hun MVO-doelstellingen. Onlangs publiceerde de ANWB een lijstje met populaire elektrische bedrijfswagens van dit moment.

Het kon niet uitblijven: ook steeds meer bedrijfsauto’s worden vervangen door elektrische en dus duurzame alternatieven. Veel bedrijven en organisaties werken daarmee aan hun MVO-doelstellingen en voor aanbestedingen is dat mede van belang. Autofabrikanten herkennen deze trend en breiden hun aanbod steeds uit met elektrische modellen van hun populaire bestelbusjes en bedrijfswagens. Onder meer Mercedes, Renault en Volkswagen doen dit al een aantal jaren en hun elektrische modellen vinden prima aftrek.

Voordelen!
Naast het belang van de MVO-doelstellingen heeft elektrisch rijden voor bedrijven en organisaties nog meer voordelen. De kosten per kilometer zijn bijvoorbeeld lager en dat geldt ook voor onderhoudskosten. Het aantal openbare laadpunten neemt eveneens toe en deze optelsom maakt het voor veel bedrijven interessant genoeg om elektrisch rijden op z’n minst te overwegen. Maar denk ook eens toegang tot milieuzones

Nieuwe modellen
De autofabrikanten zitten bepaald niet stil. Mercedes-Benz startte al met de productie van de e-Sprinter en e-Vito en ook een e-Citan zit in de pijplijn. Ook de elektrische versies van de bedrijfswagen van Toyota komen eraan: in het najaar van 2020 een elektrische Proace en de compacte Proace City. De Ducato Electric van Fiat komt later dit jaar. Ook Maxus heeft twee nieuwe elektrische modellen gepresenteerd, de E-Deliver 9 en de E-Deliver 3.

Subsidies
Om elektrisch rijden te stimuleren, heeft de overheid (landelijk en gemeentelijk) allerlei subsidieregelingen in het leven geroepen om aanschaf van elektrische bedrijfswagens aantrekkelijker te maken. Nog belangrijk is het natuurlijk om te kijken welke bedrijfswagens goed in uw vloot passen en hoe het beheer van deze duurzame auto’s geregeld kan worden. Het spreekt voor zich dat subsidies en fiscale voordelen vervolgens prachtig meegenomen zijn. Reijnen Bedrijfswagen Management kan u hier alles over vertellen en samen met u de juiste stappen zetten. Informeer eens naar de mogelijkheden!

*Bronnen:

ANWB
Koninklijke RAI Vereniging
RVO

Besparen op uw wagenpark: zo doet u dat!

”Download gratis onze whitepaper met tips die direct leiden tot besparing.”

mockup-v2

  Wagenparkbeheer is te vaak een bijzaak. terwijl je snel kunt besparen.

  In Nederland zijn veel bedrijven te klein om een fulltime wagenparkbeheerder in dienst te hebben. Dat betekent dat de zorg voor het wagenpark in veel gevallen terechtkomt bij iemand die het er naar beste eer en geweten ‘even’ bij doet, bijvoorbeeld iemand van HR of zelfs financiën. Begrijpelijk, maar tegelijkertijd ontbreekt bij deze mensen vaak de juiste kennis en kunde, zodat kosten behoorlijk kunnen oplopen.

  De volgende 5 praktische tips willen wij graag met u delen:

  • Werkplek en marketing
  • Rijgedrag
  • Plannen en delen
  • Kijk naar ‘nieuwe mobiliteit’
  • Schakel Bedrijfswagen Beheer in!

  Onze opdrachtgevers waarderen het handboekje met een 9+

  (5 minuten leestijd)

  Snel contact

  Wilt u een vrijblijvend gesprek?

  Bedrijfswagen Beheer

  Parijsboulevard 209
  3541 CS Utrecht
  (030) 20 72 299
  info@bedrijfswagenbeheer.nl
  BTW-nummer: NL003355722B10
  KvK-nummer: 78618800
  Rekeningnummer: NL51ABNA0881648841